Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпео обяви,

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпео обяви,
Коментари Харесай

ЦРУ заплашвало Иран заради агресията му в Ирак

Директорът на Централното разследващо управление (ЦРУ) на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че е изпратил писмо до иранския ген.-майор Касем Солеймани и иранските водачи, изразявайки тревога по отношение на все по-застрашаващото държание на Иран в Ирак , оповестява " Ройтерс ".

Говорейки по време годишния Национален защитителен конгрес " Рейгън " в Южна Калифорния, Помпео е прецизирал, че е изпратил писмото, откакто висшият ирански боен пълководец е дал да се разбере, че силите под негов надзор могат да атакуван американските сили в Ирак.

" Това, което му съобщавахме в това писмо, беше, че ще държим него и Иран виновни за каквито и да било офанзиви против американските ползи в Ирак от силите, които са под техен надзор ", подчертал Помпео.

" Ние искахме да сме сигурни, че той и държавното управление на Иран са разбрали това по кристално явен метод ", допълнил шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Солеймани, който е пълководец на задграничните интервенции на елитната Революционна армия на Иран , е отказал да отвори писмото, съгласно Помпео, който пое управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ през януари.

Иран ските медии по-рано цитираха Мохамед Мохамади Голпайегани, който е старши консултант на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи, да декларира, че неназован човек на Централно разузнавателно управление на САЩ се е опитал да съобщи писмо на Солеймани, когато той е бил в сирийския град Албукамал през ноември по време на сраженията против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

" Няма да взема писмото ви, нито ще го прочета и нямам какво да кажа на тези хора ", изтъкнал Солеймани, съгласно полуофициалната иранска новинарска организация " Фарс ".

През октомври беше обявено, че Солеймани неведнъж е предизвестил кюрдските водачи в Северен Ирак да се изтеглят от богатия на нефт градКиркук или ще бъдат изправени пред гневна офанзива от иракските сили и присъдружните им милиции, подкрепяни от Иран.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР